Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


pattanások, ellen

2009.08.17

Gőzöléssel a pattanások ellen

Biztosan veled is előfordult már, hogy annyira megfáztál, benáthásodtál, hogy szinte alig kaptál levegőt, hiszen bedugult az orrod, sőt az arcüreged is. Ezen többek között gőzöléssel szoktak segíteni. Ám ez a kicsit kellemetlen házi praktika nemcsak a megfázás ellen jó, hanem hatékony ellensége a pattanásoknak is...

 

A gőzölés nemcsak az orrdugulást segít megszüntetni, hanem szépítő hatása is van az arcbőrünkre, sőt növeli annak ellenálló képességét is. (Ezért olyan egészségesek a szaunák és a gőzfürdők is.) A különböző károsító tényezők, légszennyezések hatására a megvastagodott szaruréteg gátolja a bőr felszívóképességét, mégpedig sokszor annyira, hogy ilyenkor még a legjobb minőségű krémek is kudarcot vallanak.

A gőzölés hatására azonban fellazul a bőr, s így könnyebben eltávolíthatod arcodról a mitesszereket, pattanásokat, sőt a bőrtápláló krémek is mélyebben felszívódnak. Emellett megakadályozza a felhám túlzott mértékű elszarusodását, kitágítja és kitisztítja az eltömődött pórusokat, és nyugtatóan hat az irritált bőrre. Száraz bőrűeknek hetente egyszer, normál vagy zsíros bőrűeknek pedig hetente egyszer-kétszer ajánlatos az alkalmazása.

 

No, de hogyan is csináljuk? Először is mindig tisztítsd meg az arcodat jó alaposan! Keress egy jó nagy tálat vagy fazekat, töltsd meg vízzel, és forrald fel! (A vízbe tehetsz különféle gyógyfüveket vagy illóolajakat is.) Nagyon vigyázz, hogy a felforrt főzet sose legyen túlságosan forró! A legjobb, ha rövid ideig állni hagyod, mielőtt fölé hajolnál. Boríts a fejedre egy plédet vagy törülközőt, és kuporodj a gőz fölé! Lélegezz jó mélyeket, de azért légy óvatos, hiszen a felszálló gőz komoly égési sérüléseket okozhat! Öt-tíz perc ebből bőven elég, utána mosd le az arcodat hideg vízzel, hogy a kitágult pórusok összehúzódhassanak! A legjobb az, ha este, lefekvés előtt gőzölsz, mert ezután amúgy is ajánlott a pihenés.

Reggel pedig tiszta és gyönyörű arcbőrrel fogsz ébredni. Le a pattanásokkal!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dhdhdhhi@yahoo.com

(viky, 2011.12.09 13:23)

iii... de jo en majd kiprobalom hat ha mukodik.....nkm is sok pattanasom van de csk a homlokomon remelem eltunnek