Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


alkalmi sminkek

2009.08.18

Alkalmi smink

 

Most egy olyan sminket mutatok be amit alkalmra vagy esetlegesen buliba is feltehetsz.

Korrektor:
A szem alatti karikák és az apró bőrhibák eltüntetésére használj korrektort. A bőrszínednél maximum két árnyalattal világosabb korrektort használj. A krémet finoman ütögetve dolgozd el a bőrödön, belülről kifelé haladva.
Alapozó:
A homlokodon kezdd az alapozást, és fentről lefelé haladj az álladig. Nagyon fontos hogy az alapozó színe megegyezzen vagy maximum két árnyalattal legyen sötétebb a bőrszínednél. A piros foltokat jól semlegesíti a zöldes színt is tartalmazó alapozó. Ha mégsem sikerült az alapozót vékonyan eldolgozni, akkor egy papírzsebkendővel itasd fel a felesleget. A zsebkendőt ne húzd az arcodon, hanem finoman nyomkodd rá.
Púder:
Az alapozó és a púder színe legyen egyforma vagy olyan fedőpúdert használj a mattításhoz, amely nem változtatja meg a smink színét. Semmiképpen ne vigyél fel világos púdert egy sötét alapozóra vagy fordítva, mert a hatás nem lesz túl esztétikus.
Pirosító:
Az arcpirosítót az alapozó és a púder után tedd fel. Ha a megfelelő helyre fested fel a festéket, akkor új formát is adhatsz az arcodnak. A pirosító árnyalata mindig igazodjon az egyéni színtípusodhoz. Ha a bőröd aranyfényű (enyhén sárgás), válassz meleg színeket. Ha rózsás árnyalatú, részesítsd előnyben a kékés színű pirosítókat.
Szem:
Válassz egy színes szemceruzát, majd húzd ki a szemedet vele. A meghúzott vonal az alsó szemhéjon legyen vékonyabb, a felsőn pedig egy kicsit vastagabb. A vonal ne legyen éles, satírozd el finoman applikátorral vagy fülpiszkálóval. Ne feledd,hogy a szemhéjpúder a dobozában erőteljesebben hat, mint a bőrön. Próbaként kend fel a kézfejedre, ahol  pontosan láthatod, hogy milyen színű a festék. A sötét tónusok elmélyítik a tekintetet, míg a világosak kiemelik. A színek kiválasztásakor szintén lehetsz bátrabb a megszokottnál. A szemhéjadra applikátorral vidd fel szemhéjport, amely lehet csillámporos.
Ajkak:
Az ajkakra halvány szájfény kerüljön.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.